Block
Postare Fijj2

Evolutia Jocurilor de Societate în Europa: O Călătorie Prin Istorie si Cultură

În Europa, apariția jocurilor de societate datează încă din Evul Mediu. Printre primele jocuri apărute în Europa, se numără Senet, Șahul, The Royal Game of Ur și jocul de table. Jocurile au fost aduse în Europa din Egipt, India sau Iran și aveau diferite teme și semnificații din sfera socială.
De exemplu Senet, era popular în diferite clase sociale, și se credea că îi duce pe jucători într-o călătorie simbolică prin viața de apoi, în timp ce șahul a fost jucat inițial de nobilime și era considerat un joc de strategie și intelect. Șahul a devenit apoi foarte util și în domeniul strategiei militare, astfel încât soldații își dezvoltau propriile jocuri.

În secolul XX, deși s-au dezvoltat jocurile cu tematică de război de cealaltă parte a oceanului, există unul foarte cunoscut care a fost creat în Europa de către un designer francez, publicat ulterior în US: Risk. Jocul cu această temă permitea jucătorilor să creeze strategii militare, respectând tensiunile geopolitice ale epocii respective.
Fii parte din comunitatea FIJJ să vezi ce ți-am pregătit! Primul festival de jocuri de societate din București!

Nu UITA:

19-21

2024

Aprilie

bucuresti

Nu UITA:

19-21 Aprilie

2024 Bucuresti