Block
Postare Fijj1

Diversitatea nasterii jocurilor de societate

Apariția jocurilor de societate diferă de la un continent la altul. În America, primul joc a apărut în anul 1860, odată cu presa scrisă, inventată de Milton Bradley. Primul joc s-a numit “The Checkered Board of Life”. Jocul avea la bază promovarea anumitor valori morale, a vieții de succes americane.
8 ani mai târziu, Bradley a devenit cel mai mare producător de jocuri de societate din Statele Unite, iar jocul “The Checkered Board of Life” a cunoscut mai multe versiuni de-a lungul următorilor 100 de ani, în prezent numindu-se “Game of Life”.

Aproximativ 20 de ani mai târziu George Parker, nemulțumit de ideea pe care erau create jocurile lui Milton, și-a creat propriul joc: “Banking”, care avea de-a face cu sistemul financiar și bursa de valori. Scopul jocului era să devii cel mai profitabil jucător, și nu să atingi un anumit nivel de moralitate, ca în jocurile lui Milton.
În 1885, George îi cere ajutor fratelui său Charles, astfel luând ființă Parker Brothers Company.
În timpul marii crize economice din America, Parker Brothers având probleme economice, căuta un nou joc, care să stimuleze publicul american și să salveze compania de la ruină. Astfel, “The Game of Monopoly”, a fost cumpărat de la designerul Charles Barrow. Acest joc răspundea cumva la necazurile financiare cu care se confrunta societatea americană, și nu numai. “Monopoly” a devenit marcă înregistrată Parker Brothers și unul dintre cele mai vândute jocuri din toate timpurile.
Fii parte din comunitate FIJJ să vezi ce ți-am pregătit! Primul festival de jocuri de societate din București!

Nu UITA:

19-21

2024

Aprilie

bucuresti

Nu UITA:

19-21 Aprilie

2024 Bucuresti